Na podstawie art. 20 ustawy z dnia 25 czerwca 2009 r. o rolnictwie ekologicznym, po rozpatrzeniu wniosku Centrum Jakosci AgroEko Sp. z o.o, ul. Modlińska 6 lok. 207, 03-216 Warszawa, z dn. 21 lutego 2019r., została uznana prywatna norma:
- "Zasady chowu ekologicznego przepiórek" - pobierz
Na podstawie art. 20 ustawy z dnia 25 czerwca 2009 r. o rolnictwie ekologicznym, po rozpatrzeniu wniosku Centrum Jakosci AgroEko Sp. z o.o, ul. Modlińska 6 lok. 207, 03-216 Warszawa, z dn. 17 listopada 2014r., została uznana prywatna norma:
- "Zasady chowu ślimaków w gospodarstwie ekologicznym" - pobierz
Centrum Jakości AgroEko Sp. z o.o. od wielu lat certyfikuje zasady chowu ślimaków w gospodarstwach ekologicznych. Na wniosek naszej Jednostki certyfikującej Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi zatwierdził zasady, które obowiązują w Polsce we wspomnianej dziedzinie produkcji. Po uzyskaniu certyfikatu, potwierdzającego prowadzenie produkcji zgodnie z wymaganiami w zakresie rolnictwa ekologicznego, producent może wprowadzać do obrotu ślimaki oraz pochodzące od nich produkty jako ekologiczne. Produkty te cieszą się na rynku europejskim coraz większym zainteresowaniem. W związku z powyższym zachęcamy osoby zainteresowane produkcją ślimaków systemem ekologicznym do dokonywania zgłoszenia do naszej jednostki certyfikującej.
https://agroeko.com.pl/certyfikowane-obszary/rolnictwo-ekologiczne/zgloszenie